Ревю: „Самодивски сезони“ ( Откраднато, Обречено, Опазено) – Искра Урумова, изд. „Ciela“

Чела съм множество романи, чиято любовна история е между Алфа мъжкари и опърничави момичета. Чудила съм се как би изглеждала българската версия на такава история. Искра Урумува не само, че дава отговор на този въпрос, но го прави достоверно и вълшебно.

Страхотна е идеята за сборно издание. Корицата е прекрасна, а картата на енергийни места, през които преминават самодивите и овчарите, дава страхотни предложения за екскурзии. Снимката е правена на „Окото на Осмар“. Според Ванга това е един от трите най-силни енергийни центрове в България.

Любовната история между самодивата Неда и потомъка на Крали Марко се развива през три самодивски сезона. Всеки от тях има своите тайни, опасности, разкрития, мистика и развитие на  горещата любов между двамата влюбени, които са от двете воюващи страни.

Връзката между Неда и Марко е още от деца. Те се срещат през периоди от време и все се спасяват, което е недопустимо за воюващите общества, които представят. В първата книга ние опознаваме враждата и причините, които превръщат любовта им в невъзможна. Опознаваме двата различна свята, на които принаждлежат. Техните закони и порядки. Във втората част се проследява любовта между двамите, която не протича леко. Те са два  костеливи ореха, а диалозите им доста често те разсмиват, но и пробуждат желание да ги напердашиш. В третата част се разкрива цялата мистерия около съдбите им и виновника за голяма част от нещастията в живота им.

Оставям на вас да се потопите в мистичния свят на България, изграден от автора и сами да усетите силата на изпепеляващата, но забранена любов.

Обичайте, прегръщайте и четете!