Ревю: „Падение и спасение“ – Весела Тотева, изд. „ЖАНЕТ 45“

Романът „Падение и спасение“ е  автобиографичната изповед на Весела Тотева. Жена на крайностите, която е имала множество изпитания, но е успяла да се справи и сега да служи за пример. Историята ѝ ме впечатли и определено знам, че един ден, когато имам тенейджър, ще му дам да прочете живота ѝ.

Весела е  преминала през забавната лудост на младите си години, ада на хероиновата си любов и  достига успеха на изцелението. Вдъхновяваща личност, която те допуска до греховете си, с  яростна искреност, за да ти вдъхне вяра, че няма непобедими чудовища. Тих свидетел на цялото и падение и спасение и нейната дъщеря Валя. Моментите с нея в книгата са и едни от най-емоционалните за мен.

Весела е години в подчинение на голямата си любов. Любовта на живота ѝ е дух. Духът на хероина. Тя е младо момиче, което търси цел и посока, търси самата себе си и попада в клопката на злия дух. С него тя загубва себе си и вярата в живота. Попада в свят, в който мислиш единствено за следващата доза. Нищо друго няма значение и не може да те трогне. В книгата тя разказва всичките си опити за изцеление и връщането си към клопката, в която хероина я е държал.

Тази смела и борбена жена превръща изповедта на греховете си в кауза, което за мен е ВЕЛИКО. Нещастието ти да доведе до опит, който да вдъхновява и носи надежда.

Много ми допадна, че е сложила лични снимки на последните страници. Така още по-силно се свързваме с нея и пътя, който е извървяла.

Това не е книга с кауза, а живот с кауза. История, която може да спаси много души.

Оставям линк към трейлъра на филма по книгата – „Доза щастие“.

Цитати от „Падение и спасение“.

Обичайте, прегръщайте и четете!